Multiple Skleroz
MS (Multipl Skleroz) Nedir?
Bağışıklık sistemi vücudu dışarıya karşı korur ve bunu yaparken kendi hücrelerini tanıyarak yapar. Sebebi bilinmeyen sistem bozukluğu durumunda bağışıklık sistemi kendi hücrelerine özellikle de sinir iletimini sağlayan beyin ve omurilikteki hücrelere karşı saldırı düzenler.
Vücudun uydusu ve anteni beyindir. Beyinden gelen sinir kanalları elektrik sinyalleri sayesinde hareket açıklılığı, koordinasyon sağlanır. Sinir hücrelerini koruyan ve görevlerini yerine getirmelerine yardımcı olan, sinir hücrelerinin etrafındaki örtü gibi kılıflara miyelin adı verilir. Bağışıklık sistemi miyelin kılıflarına saldırdığında ‘plak’ adı verilen hasarlı bölgeler oluşur. Bunun sonucunda yürüme, konuşma, görme gibi eylemlerde bozulmalar olabilir, bunlara MS atakları denir.
Multipl Skleroz Nedenleri?
Multipl Skleroz (MS) hastalığı, özellikle 20-40 yaş arasında ve çoğunlukla kadınlarda görülüyor ancak bu farkın nedeni bilinmiyor.
Multipl Skleroz (MS) hastalığının olabilme ihtimallerinin en yüksek sebeplerinden bazıları vücudun uydusu ve anteni beyindir. Beyine doğru giden kan akışımında bir dengesizlik varsa beyin bazı bölgelerinde aktif çalışma fonksiyonelliğini kaybedebilir. Kanın içerisinde oksijen ve vücuda dağılım bölgelerine göre iletmesi gereken maddeler bulunur. Nasıl bir insan su olmadan yaşayamazsa, su insanlar için yaşam ihtiyacıysa organlar için de kan aynıdır. Vücudun organları da kan akışımının düzensiz olduğu durumlarda aktif çalışma fonksiyonunu azaltabilir. Kan akışımı kadar sinirlerde organların aktif çalışma fonksiyonunu etkiler. Beyinin aktif ileti sağlayabilmesine destek veren sinirlerde kasların arasına sıkışma ve bundan dolayı iletiyi düzgün sağlayamayan sinir sıkışmaları oluşmuşsa bu da MS hastalığı için sebep olabilir.
MS Belirtileri Nelerdir?
* Vücudun değişik bölgelerinde özellikle gövdede, yüzde, kollar ya da bacaklarda uyuşukluk, karıncalanma, güçsüzlük.
* Denge ya da yürüme bozukluğu.
* Dilde peltekleşme gibi konuşma bozuklukları.
* Mesane ve bağırsak problemleri.
* Baş dönmesi.
* Görmede bulanıklık.
* Düşünme, bellek ya da konsantrasyonda zorluk yaşama.
* Depresyon.
MS (Multipl Skleroz) Tedavi Yöntemi Ne Olmalıdır?
Her MS hastasına aynı tedavi yöntemini uygulamak doğru değildir. MS hastaları için öncelikle fonksiyonel tıptan destek alınarak, kişinin yaşına ve cinsiyetine göre, hastalığına, hastalığın tipi, derecesi ve evresine göre, kas ve kemik tonusuna göre kişiye özel bir tedavi yörüngesi belirlenmelidir. MS hastalarına (holistik) bütüncül bakış açısıyla değerlendirme yapılmalı ve bir noktaya bağlı kalınmamalıdır. MS hastalığına ne sebebiyet verebilecekse bunların tümünün incelenip, değerlendirilip bunların bütününe müdahale edilmelidir.
Özellikle hastanın postürü düzgün olmalıdır. Boyun düzleşmesi, skolyoz, kifoz (kamburluk), bel kayması, bel düzleşmesi, kuyruk sokumu yamukluğu var ise hastaya postür analizi yapılmalıdır.
Beyinden gelen sinir kanalı ileti taşıdığı için postür bozukluklarında omurganın arasından geçen sinir kanalı da oluşan omurga deformiteleri sebebiyle iletinin etkisini azaltacağından dolayı MS hastaları ileti bozukluluğundan hareket açıklık, koordinasyon bozukluğu yaşayabilirler. MS hastalığını etkileyebilecek tetik noktalarda ki kasların arasına sıkışan sinirler ve damarlar da kan akışımının ve iletinin düzensiz olmasına sebebiyet verebileceği için kasların arasına sıkışan sinirlere ve damarlara da müdahale edilmelidir.
MS hastalığı için doğru tedavi yöntemi bizim boyutumuzda uygulanan manuel terapi tedavi yöntemidir. İlaçsız, iğnesiz vb. tedavi yöntemi uygulanmadan MS hastalığına uygulamalar yapılabilir.
- Ramazan Burak Sezen
Detaylı bilgi almak için iletişim numaramızı arayabilirsiniz. +90 544 105 05 44
Yapılan tüm işlemlerin kalıcı olması sözünün karşılığı bize danışan hastalarımızın memnuniyetidir.
İyileşme Süreci
Anatomy Form fizik tedavi gerektiren tüm hastalıklara maksimum 4 seans uygulama yapmaktadır. İlk seanstan itibaren hissedilir iyileşme süreci sağlanır, tedavi süreci hastanın sosyal ve iş aktivitesini engellemez.
Tedavi başarı oranımız %90'ın üzerindedir.
%100 sonuç almadan seans programlarını sonlandırmayız.
Tercih Ediliyoruz!
Anatomy Form'da İlaç, Işın, İğne, Neşter, Ameliyat Yöntemleri Kullanılmaz!
Sizi Arayalım!
Bilgilerinizi bırakın, detaylı bilgi için en kısa sürede sizi arayalım!