Avasküler Nekroz Nedir?

Vücudumuzun her bölgesinde bulunan kemikler canlı bir dokudur. Kan akışının azalması ile beraber doku yavaş yavaş canlılığını azaltmaya başlar. Kanın içerisinde oksijen ve yöneldiği bölgeye göre içerisinde bulundurduğu maddeler vardır. Kemiğin olduğu bölgeye giden kan akışının düzgün gerçekleşmesi de şarttır. Kemikler canlılığını sürdürebilmesi için hareket etmelidir. Kemiğin hareketine ilk olarak kaslar ve ligamentler sağladığı için kemiğin hareketini devam ettirebilmesi ve kan akışımının düzgün olabilmesi için kemiğe destek sağlayan kasların, ligamentlerin (kasla kemiği birleştiren bağ doku) sert olmaması gerekir.
Bu dokunun canlılığını yitirmesi avasküler nekroz olarak adlandırılır. İskemik kemik nekrozu ya da osteonekroz gibi isimlerle de anılabilmektedir. 
Bu rahatsızlıktan en fazla etkilenen bölgeler arasında kalça ve dizler ilk sırada gelir. 

Avasküler Nekroz Neden Olur?

* Travma ve kırık oluşumları.
* Alkol kullanımı.
* Metabolik hastalıklar.
* Uzun süre boyunca kortizon kullanımı.
* Radyoterapi ya da kemoterapi tedavisi görmek.
* HIV enfeksiyonu.
* Dekompresyon rahatsızlığı.
* Kasların, ligamentlerin (kasla kemiği birleştiren bağ doku) sertliği.
* Kasların arasına sıkışan damarlar.
* Kasların arasına sıkışan sinirler.
* Bel kayması.
* Bel düzleşmesi. 
* Kalça çıkığı.
* Bacak kısalığı.

Avasküler Nekroz Belirtileri Nelerdir?

* Kalça bölgesinde ağrı.
* Hareket açıklık fonksiyonelliğinde azalma.
* Kalçanın ortasından başlayan ve aşağıya doğru vuran ağrı.
* Kemik ya da eklem çökmeye başladıkça yoğunlaşan eklem ağrıları.

Avasküler Nekroz Tedavisi Nedir?
Her Avasküler Nekroz hastasına aynı tedavi yöntemini uygulamak doğru değildir. Avasküler Nekroz hastaları için öncelikle fonksiyonel tıptan destek alınarak, kişinin yaşına ve cinsiyetine göre, hastalığına, hastalığın tipi, derecesi ve evresine göre, kas ve kemik tonusuna göre kişiye özel bir tedavi yörüngesi belirlenmelidir. Avasküler Nekroz hastalarına (holistik) bütüncül bakış açısıyla değerlendirme yapılmalı ve bir noktaya bağlı kalınmamalıdır. Avasküler Nekroz hastalığına ne sebebiyet verebilecekse bunların tümünün incelenip, değerlendirilip bunların bütününe müdahale edilmelidir. 

Özellikle kaslarda ve ligamenetlerde sertlik varsa bu başlı başına ağrıya sebebiyet verebileceğinden ve hareket açıklık fonksiyonelliğini etkileyebileceğinden dolayı kalça bölgesi ve çevresinde ki kasların, ligamenetlerin yumuşatılması gerekir. Hasta da bir postür bozukluğu olarak kendini gösteren bel kayması ve bel düzleşmesi var ise bel kemikleri olması gerektiği gibi içeri doğru kavisli ve orta hatta olmalıdır. Özellikle kan akışımının ve iletilerin düzgün sağlanabilmesi için kalça bölgesinde kasların arasına sıkışan sinirlere ve damarlara müdahale edilmelidir. Son olarakta bacak kısalığı var ise bacaklar eşitlenmelidir. 
Herhangi bir ilaç, iğne, ameliyat vb. yöntemleri tercih etmeden Avasküler Nekroz hastalığını iyileştirmek mümkündür. Avasküler Nekroz hastalığı için doğru tedavi yöntemi bizim boyutumuzda uygulanan manuel terapi yöntemidir. 

- Ramazan Burak Sezen

Detaylı bilgi almak için iletişim numaramızı arayabilirsiniz. +90 544 105 05 44

Yapılan tüm işlemlerin kalıcı olması sözünün karşılığı bize danışan hastalarımızın memnuniyetidir.

İyileşme Süreci

Anatomy Form fizik tedavi gerektiren tüm hastalıklara maksimum 4 seans uygulama yapmaktadır. İlk seanstan itibaren hissedilir iyileşme süreci sağlanır, tedavi süreci hastanın sosyal ve iş aktivitesini engellemez.

 

Tedavi başarı oranımız %90'ın üzerindedir.
%100 sonuç almadan seans programlarını sonlandırmayız.

 

Tercih Ediliyoruz!

Anatomy Form'da İlaç, Işın, İğne, Neşter, Ameliyat Yöntemleri Kullanılmaz!

Sizi Arayalım!

Bilgilerinizi bırakın, detaylı bilgi için en kısa sürede sizi arayalım!